Home

Achtergrond 186 x bekeken

Helft afval in 2020 moet naar recycling

Nederland en andere EU-landen moeten in 2020 minstens de helft van het huishoudelijk afval recyclen.

Het Europees Parlement heeft vandaag ingestemd met een compromis hierover met de gezamenlijke EU-landen. Van bouwafval moet zelfs 70 procent worden hergebruikt, aldus het besluit. De doelen zijn bindende afspraken. "Een grote stap vooruit. We gaan weg van de wegwerpmaatschappij'', reageerde Europarlementslid Dorette Corbey (PvdA).

Ze meent dat Nederland nog fors moet investeren om het doel te halen. Volgens Corbey voldoet ons land alleen op onderdelen zoals verpakkingen aan de doelstellingen.

Op voorstel van Corbey bekijkt de Europese Commissie of fabrikanten meer artikelen moeten terugnemen na gebruik. Nu zijn dat vooral voor elektrische apparaten en batterijen. "Maar waarom niet voor textiel? Kleren en beddengoed kunnen heel goed gerecycled worden'', vindt Corbey.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.