Home

Achtergrond 247 x bekeken

Grote belangstelling voor Mexicaanse tuinbouwbeurs

Voor de jaarlijkse tuinbouwbeurs Expo Agro-Alimentaria van Irapuato in Mexico hebben zich 16 deelnemers aangemeld voor het Holland paviljoen.

Niet eerder meldde zoveel Nederlandse tuinbouwtoeleveranciers zich aan voor deze beurs als standhouder. Dat zegt Pieter de Rijke van het LNV-Bureau in Mexico Stad. "Het Holland paviljoen is uitverkocht. Het is voor het eerst dat er zoveel belangstelling is vanuit Nederland. Dat zegt wel iets over de ontwikkelingen van de Mexicaanse tuinbouw." Van de achttien deelnemers meldde vijf handelshuizen zich aan. De overige bedrijven die een stand huren voor 1800 euro zijn toeleveranciers.

Behalve de ontwikkelingen in de tuinbouw, is Mexico ook een aantrekkelijk land om zaken te doen. De Rijke: "De zakelijke condities in Mexico zijn redelijk goed in vergelijking met andere landen met hoge buitenlandse investeringen als Rusland, China, India en Brazilië. Mexico staat van deze vijf landen op plaats 2,5."

Teleurstellend is echter dat de Mexicaanse overheid nog steeds geen inzet toont met betrekking tot een analyse van de beschermde groentesector. Zelfs kerncijfers over de ontwikkelingen moeten van de private sector komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.