Home

Achtergrond 166 x bekeken

Groei Europese productie en export mager-melkpoeder

Zowel de Europese productie als de export van mager-melkpoeder is in de eerste drie maanden van dit jaar gegroeid.

Dat heeft het ZMP bekendgemaakt. Het prijsniveau van het product liet in mei voor het eerst sinds september vorig jaar weer een stijgende trend zien.

Volgens het Duitse landbouwmarktbureau steeg de productie in de EU in het eerste kwartaal in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar met 20.000 ton naar 260.000 ton. Dat was tevens 25.000 ton meer dan in de eerste drie maanden van 2006.

Met name Duitsland en Frankrijk droegen bij aan deze groei van de productie, blijkt uit de ZMP-cijfers. Voortzetting van de trend in de rest van het lopende jaar is naar de visie van het bureau op de eerste plaats afhankelijk van de ontwikkeling van het melkaanbod.

De export uit de EU steeg in de genoemde periode met 17.000 ton naar 45.000 ton. De vraag in de EU zat eveneens in de lift, dankzij de veevoerindustrie. Daardoor werd tegelijkertijd de prijsafstand tussen grondstof voor de kalverhouderij en consumptiedoeleinden weer kleiner.

Of registreer je om te kunnen reageren.