Home

Achtergrond 292 x bekeken 4 reacties

Giel Beelen vindt rust bij varkens

Huisdieren heeft hij niet, want daar ziet hij de lol niet van in. Maar radio-dj Giel Beelen gaat wel regelmatig langs bij Het Beloofde Varkensland.

"Even knuffelen met die varkens, een beetje in de modder rollen, dat soort dingen. Dan kom ik helemaal tot rust.''

Beelen zegt dat in het blad van de Dierenbescherming dat vandaag verschijnt en waarin hij langs de diervriendelijke meetlat wordt gelegd. Lid van de Dierenbescherming is de dj niet. "Komen jullie ook aan de deur? Nooit gezien, maar als er wordt aangebeld, zal ik zeker geven.''

De radioman let op wat hij koopt en eet: veel cola en leren schoenen, maar ook vrije-uitloopeieren en biologisch vlees. "Je kunt gewoon niet zo leven dat er geen dieren doodgaan door jou. Die ijdele hoop moet je dan ook niet hebben. Doordat je als mens leeft, belast je automatisch deze planeet.''

Kijken naar dieren in het circus doet hij niet, maar naar de dierentuin gaat hij weer wel graag. "Ik vind het echt tof dat ik daar dieren in het echt kan zien. En ik denk niet dat daar een olifant staat die twee weken terug nog in het wild rondliep. Waarschijnlijk kent hij geen ander leven. Maar ik sta daar dus dubbel in. Misschien moet je er iets op verzinnen: bijvoorbeeld per land één plek en daar moet iedereen dan maar naartoe.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jeroen

  Je geeft bepaald BNN´ers een bepaald beeld en ze gaat automatisch voor jou blad,vereniging wat roepen.

  Jammer, dat er zoveel volgers van zulke lui zijn.

 • no-profile-image

  Ard Andijvie

  Persoonlijk vind ik dat Giel vrij objectief uit de hoek komt. Zijn levenswijze heeft hij eens eerder beschreven in een groot intervieuw en dat wijkt wel enigzins af van wat hij nu te melden heeft. Maar dat is ook logisch. Als je in een dierenblad wat schrijft deel je wel enigzins de mening van het betreffende blad.
  En anders zorgt de redacteur er wel voor dat het in hun straatje past. Giel en Bennie Jolink zijn beide van agrarische afkomst en dat merk je meteen als je hun hoort praten over (milieu) maatschappelijke onderwerpen. Helder, concreet en eerlijk. Kunnen heel veel van onze milieu en dieren vrienden.?? niet van zich zelf zeggen.

 • no-profile-image

  dirk

  Giel is een bnn er, dan moet je iets apparts doen.
  Hij geeft wel een objectief beeld, hij staat ergens voor, zonder een ander zijn wil op te leggen.
  Zoals hij het beleefd hoort het te zijn. Je mag een varken best aaien, vroeger hadden wenog tijd om de varkens te schrobben met een bezem, vonden ze heerlijk. Nu gaan ze in een douchecabine en schrobben ze elkaar. Rollen in de modder is mischien iets overdreven, maar dat heb je met een bnn er.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Dat klopt in enige mate ook wel.
  Maar rollen met varkens in de blubber of aaien.
  Wanneer zien die mensen,dat niet meer kan in deze moderne maatschappij?

  De kostprijs om te produceren op die manier is veel te hoog. Vooral in West Europa, waar te weinig ruimte is om mens en dier de ruimte te geven, die we in sprookjesverhalen en animaties zien.

  Wanneer gaan die oogkleppen van die mensen open?

Of registreer je om te kunnen reageren.