Home

Achtergrond 126 x bekeken 1 reactie

Gemeenten helpen gezinnen met arme kinderen

Ruim honderd gemeenten gaan extra ondersteuning geven aan in totaal 206.560 kinderen uit arme gezinnen.

Ze hebben daartoe maandag in Utrecht een overeenkomst ondertekend met staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken. Ook minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) en staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs waren aanwezig. De gemeenten gaan buitenschoolse activiteiten voor de kinderen organiseren op het gebied van sport, cultuur en algemene ontwikkeling. In de overeenkomst hebben ze afgesproken het aantal kinderen dat maatschappelijk niet actief is omdat daarvoor thuis het geld ontbreekt, met de helft terug te brengen.

Aboutaleb hoopt dat ook de overige gemeenten binnenkort zullen tekenen. In totaal groeien in Nederland circa 400.000 kinderen op in huishoudens met lage inkomens. Het kabinet heeft voor deze groep 80 miljoen euro extra uitgetrokken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Cliff

    "Gezinnen met arme kinderen"?

    De rest van het gezin is wel rijk...alleen de kinderen niet?

    :-)

Of registreer je om te kunnen reageren.