Home

Achtergrond 169 x bekeken

Gelderland wil maatregelen tegen hoog water

Gelderland heeft een lijst met twaalf maatregelen opgesteld die volgens het provinciebestuur onderdeel moeten worden van het nationale waterplan dat door de rijksoverheid wordt opgesteld.

Dat meldde de provincie vandaag. Gelderland wil onder meer dat er langs de grote rivieren overstroombare dijken komen. Dat zijn stevige dijken die niet doorbreken en waar hoogwater overheen kan stromen. Binnendijkse overstromingen blijven zo beperkt, aldus het provinciebestuur.

Het verhogen van de dijken heeft in Gelderse ogen geen prioriteit. Liever ziet de provincie dat met name de Waal meer ruimte krijgt om al het water af te voeren. Nederland moet verder haast maken met internationale afspraken over de afvoer via de Rijn en de Maas.

Het verhogen van de dijken heeft in Gelderse ogen geen prioriteit. Liever ziet de provincie dat met name de Waal meer ruimte krijgt om al het water af te voeren. Nederland moet verder haast maken met internationale afspraken over de afvoer via de Rijn en de Maas.

Rond economische knooppunten als snelwegen, spoorlijnen en grote steden moeten extra maatregelen worden genomen tegen overstromingen, stelt Gelderland.

Het provinciebestuur gaat naar eigen zeggen actief lobbyen om de twaalf voorgestelde maatregelen opgenomen te krijgen in het national waterplan. De grote rivieren Waal, Maas, Rijn en IJssel stromen alle door Gelderland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.