Home

Achtergrond 251 x bekeken 8 reacties

Friesland Foods start kort geding tegen DDB

Zuivelconcern Friesland Foods eist in kort geding een onmiddellijk einde van de blokkades van haar fabrieken.

Ook eist ze een verbod op dergelijke blokkades in de toekomst. Dit voert de raadsman van het bedrijf aan in kort geding tegen de Dutch Dairymen Board (DDB).

Het kort geding komt nadat de DDB afgelopen zaterdag tot zeven van de twaalf fabrieken van Friesland Foods blokkeerde. Momenteel zijn, voor zover bekend, alleen nog de fabrieken in Nijkerk en Kalkar geblokkeerd.

De raadsman van Friesland Foods voert aan dat de blokkades slechts door een kleine minderheid van de leverers wordt gesteund, te weten: slechts 350 van de 9.400 aangesloten bedrijven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  blije boer

  De rechter heeft gesproken, maar wie is nu DDB, er was niemand om het slechte nieuws aan te horen. Of waren ze bezig hun wonden te likken, en alvast weer andere terroristische acties voor te bereiden. De hele DDB club lijkt wel op een groep gehypnotiseerden, als je de DDB-er in het filmpje op You-tube ziet dan weet je genoeg. Sieta van Kempen zal wel een boze heks zijn, die haar volgelingen betoverd met een geheime drank(OP MELKBASIS) en zo haar zin doordrijft middels haar volgelingen.

 • no-profile-image

  sjaakie

  wat denk jullie nou ben er mee ens dat je iets moet doen maar ze zitten nie te wachten op ons als er echt te verdienen viel in de landbouw dan waren er wel grote investeerdes geweest dus blijf het een passie

 • no-profile-image

  melvehouder

  Ikvraag mezelf af kan tjalling wel rekenen,of ben je lid van een super melkfabriek .Dan wil ik ook graag even dat adresje.

 • no-profile-image

  doet er niet toe

  Ik hoop dat frieslandfoods het kort geding wint en dat de boeren die gedwongen waren door het toedoen van DDB "aanhangers" de melk weg moesten laten lopen een vergoeding krijgen! uiteraard betaald door de club van DDB.

 • no-profile-image

  Frank

  stelletje mierenneukers van het DDB. het lijkt wel of boeren die erbij zijn in een sekte zitten, kortom BELACHELIJK. het hele imago van de veehouderij is verknald. hartelijk bedankt daarvoor. als er actie gevoerd moet worden dan zijn het ook altijd dezelfde die met een smerige gierkar stoer willen doen. een net overleg is er niet meer bij. je zou denkden dat zulke boeren met moeite de LAS nog niet gehaald hebben.
  als je je ogen open doet zie je dat melk weg lopen geen enkele zin heeft behalve dat je jezelf een hoop narigheid bezorgd. oja boeren die zitten te zeiken op 43 cent die moeten maar eens heel hard tegen de muur lopen. immers: ze weten hun kostprijs niet eens.

 • no-profile-image

  polderboer

  Ik hoop dat ff meteen een forse schadevergoeding erbij eist, want ik wens er geen cent minder van te worden van deze onzin. DDB-ers word eens wakker en kijk verder dan je dampalen, we leven niet op een eiland!!!!!!
  Eerst met 99,9% voor een megafusie stemmen en nu in eens een grote mond hebben, dan ben je in mijn ogen wel een ongelofelijke sukkel!!!!

 • no-profile-image

  peter

  Op het einde van het verhaal wil iedereen hetzelfde, meer geld voor de geleverde melk!!
  De weg die bewandeld wordt is verschillend, en ik voel me ook niet verplicht tussen de ene(melkfabrieken) en de andere (DDB) te kiezen.
  Wel vindt ik dat als er een Coöperatie is , die er is om de belangen van haar leden te behartigen. Als het dan nodig is om een coöperatie (DDB) te hebben om bij een andere coöperatie (de melkfabrieken)de belangen van haar leden te behartigen, ik dit zeer dubbel op vindt. Mijn mening is dan ook dat alle coöperatie's eens ff op hun hoofd moeten krabben en moeten denken, waar zijn we nu eigelijk mee bezig.
  Is het nodig dat de melkfabrieken het zover laten komen dat er andere verenigingen bij moeten komen om aan een betere melkprijs te komen??

  Kortom, ik ben lid van Campina en ook ik vindt het een goede zaak als ik een betere melkprijs krijg.

 • no-profile-image

  Tjalling

  Ik wil graag mijn melk blijven leveren. Als iemand niet wil leveren vind ik dat prima maar niet over mijn rug. Schermen met de hoge prijs op de spotmarkt nu is leuk maar over de spotmarkt van de laatste 8 maanden hoor je niemand. We moeten in gesprek blijven em niet tegenoverelkaar gaan staan. Wat er zaterdagavond is gebeurd daar zijn de meningen verschillend over. DDB doet er verstandig aan niet te snel klaar te staan met een reaktie.
  DDB wil geen quotumverhoging maar worden al die nieuwe stallen dan gebouwd voor mestvee? Blijf nuchter en bedenk dat we nu 50% meer voor de melk krijgen dan vorig jaar.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.