Home

Achtergrond 226 x bekeken 15 reacties

Friesland Foods haalt weer melk op

Friesland Foods haalt vanaf middennacht weer de melk op bij haar leden-melkveehouders.

De blokkades van de Friesland Foods productielocaties in Leeuwarden, Workum, Marum, Dronrijp en Varsseveld zijn opgeheven. De melkfabrieken in Nijkerk en Gerkesklooster worden nog geblokkeerd.

Volgens friesland Foods zal het melk ophalen plaatsvinden volgens het normale rittenschema zolang er voldoende capaciteit in de productielocaties beschikbaar is. Door de grotere transportafstanden en onregelmatigheden in het vervoer kan het ophalen van de melk wel op een ander tijdstip dan normaal plaatsvinden.

Ger Timmer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  BT

  Als jullie er nu eerst eens voor zorgen om op 1 lijn tekomen,dan bereik je mischien wel wat.
  Nu zijn jullie het met elkaar al niet eens, en ga je achteraf elkaar zitten te betwisten. Niet erg slim en erg ondoordacht.(en dat durft zich dan ondernemer te noemen.)

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Hebben jullie lto leden en bestuurders er over nagedacht hoe jullie deze imago schade die er is opgelopen weer goed gaan maken en wie dit gaat betalen! De Duitse melkveehouders die nu staken zijn zeer boos over de gang van zaken die er gisteren afgespeeld zijn bij friesland foods. Ik sluit meer leden stop voor campina friesland zeker niet uit. Maar ook een boycot op produkten van die organisatie. De Baurenverband heeft wel verstandig gehandeld door solidaire mee te gaan onderhandelen. Lto is nu alleen maar aan het schoppen en dat doet niet goed bij de consument buiten Nederland. Maar dit doet zeker niet goed bij de collega melkveehouders in Duitsland. Bij de volgende fusie van campina friesland hoeven zij totaal geen parnters meer te verwachten in Duitsland. Dan wordt het echt oorlog! Verdere samenwerking kunnen zij ook vergeten. Dit is zeer slecht voor de Nederlandse melkveehouderij.

 • no-profile-image

  fryske boer

  melkveehouder duitsland jij begrijpt erniks van dit is het verkeerde moment voor akties en ff is de verkeerde fabriek om aktie tegen te voeren ik beurde in april nog 38,79 cent verwerkingsstruktuur in nederland slecht? het is toch overdreven om nu te beweren dat het water tot aan de lippen staat ps ik heb een eenmansbedrijf met 150 koeien dus met die kostprijs valt het wel wat mee

 • no-profile-image

  onbekend

  zozo.... hebben de mensen die lid zijn van lto het nog niet in de gaten? aan welke kant staat lto?

  DE BOEREN NEE
  DE ZUIVEL JA
  DE OVERHEID JA

  aan welke kant staat lto nu echt?
  wat heeft lto nu voor u als ondernemer betekend? niet veel! lto draait overal om heen behalfe als ze met hun dikke kop op tv kunnen komen en de schoenen poetsen van de top zuivelfabrieken en dan ook nog even de schoenen poetsen van de overheid..........

  wie vertegenwoordigd de melkveehouderij nu dan ddb of lto????? ik weet waar ddb voor staat (samen met haar leden).
  de rest wat geen melk heeft laten weglopen is gewoon (een beetje) bang!!! als je nu al op het randje zit van wel/niet overleven wat dan over 10 jaar? dan nog steeds geld mee brengen naar je werk?(wat je passie en je leven is) NEEEEEEEEEE......... dat kan toch zo niet iedereen heeft recht op een kostendekende melkprijs, dat geld voor lto en niet lto leden! als de leden van lto maar goed in de gaten hebben wat van macht de zuivel en de winkels hebben, en dat dat zo niet langer door kan gaan!!

 • no-profile-image

  fryse boer

  nou nou ik zit hier van angst te trillen voor mijn computer de duitse boeren zijn boos op ons kom met beide benen op de grond duitse boer wij laten ons niet door de ddb en zeker niet door duitse boeren de wet voorschrijven mischien kunnen jullie deconcurentie niet aan denk daar eerst eens over na nykerk open en belever duitse supermarkten ook maar zoveel mogelijk

 • no-profile-image

  bert

  Goedzo lto-ers jullie kunnen wer melkleveren

 • no-profile-image

  reitsma

  alle beetjes zijn welkom

 • no-profile-image

  japie

  Aktie voeren voor een betere melkprijs is ok. Als ondernemer heb je hier wel of geen goed gevoel bij. Laat elkaar dan in hun waarde. ik ben geen lid van de ddb, heb wel getwijfeld, maar door hun laatste actie om de fabrieken te bezetten is mijn twijfel volledig weg. Hiermee heeft de ddb de mogelijheid van melk leveren ons ontnomen en dit neem ik ze zeer kwalijk. In onze regio zijn nog genoeg ddb-ers (althans dat zeggen ze dat ze lid zijn) die hun melk nog gewoon leveren. Als je als fanatieke ddb-er je ballen wilt laten zien, ga dan naar die boeren en trek hier de tank open zodat de andere boeren wel hun melk gewoon kunnen leveren. Zielig om nu te zeggen dat ff de boeren tegen elkaar uitspeelt. Jullie doen dat zelf. Het lijkt mij ook dat niet alle ddb-ers deze laatste aktie kunnen accepteren. Dus opzeggen je lidmaatschap en je aktiebord (als je die nog hebt staan) snel achterin de schuur zetten. Groeten uit Salland

 • no-profile-image

  pommetje

  zo er mag weer geleverd worden. als de ddb ers weer eens wat hebben moet ze dat niet over de rug van de wel leverende boeren doen. als jullie dan wat willen zeg je het lidmaatschap maar op van ff. eens kijken wie er dan nog zo'n groote bek heeft. en dus ook niet leveren bij een ander fabriek.

 • no-profile-image

  Marcel

  frieslandfoods moet maar voor de rechter worden gedaagd wegens het aan zetten tot haat

 • no-profile-image

  fritz

  Niet FF,maar de DDB moet voor de rechter omdat we zo de onnodige kosten die gemaakt zijn door de blokkades en de kosten van de melk die niet opgehaald kon worden op de DDB te verhalen. Maar dan is er natuurlijk geen boer meer DDB lid. Want dat gaat natuurlijk echt geld kosten. En dat hebben ze niet meer omdat ze al een paar dagen geen melk meer geleverd hebben, en de bank de stekker er bij hun uit gaat trekken wegens onvoldoende goede prestaties.

 • no-profile-image

  Jan

  Heel jammer dat de boeren met een lage kostprijs, die daadoor het nut van de DDB aktie niet inzien zich toch in de kaart hebben laten kijken, waaruit blijkt dat de financiele rek bij hen ook niet zo groot is . Jullie hebben je net zoals jaren geleden bij de staking in de fabriek voor karretje van de FF laten spannen. Was toch thuis gebleven, we moet geen oorlog tussen de boeren onderling. Wees eerlijk voor iedereen is de melkprijs op dit moment onvoldoende er moet toch een beter systeem zijn te bedenken, waardoor de verdeling van de winst eerlijker wordt. LTO is allang geen onafhankelijke organisatie meer, die voor de belangen van de boeren opkomt!

 • no-profile-image

  geert

  Als de RMO-chauffeurs de melk niet mee kunnen krijgen dan moeten ze de boeren met een bord met DDB erop maar ff een keertje laten zitten vind ik!!
  De RMO-chauffeurs zijn nu wel extra de klos op zondag omdat een stelletje debielen hen gisteravond het werken onmogelijk maakten.
  Die actievoerders moeten eerst hun kostprijs berekenen en dan een beslissing nemen,.... of ik stop of ik verlaag mijn kostprijs.

 • no-profile-image

  Jan

  Hou de realiteit in het oog: ff speelt de boeren tegen elkaar uit en er zijn straks alleen maar verliesers. Zielig dat er nu nog boeren zijn, die zichzelf ondernemer noemen, die denken dat zij nu en in de toekomst kunnen melken voor 25 cent. Dan moet je wel heelerg gesponserd worden. Zelfoverschatting!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Fryse boer jij snapt het echt niet! Ik wil graag jou toekomstige kostprijs met de mijn vergelijken. Geloof mij jij bent zonder dat ik hem gezien heb het zwakkere broertje van mij. Alleen jij beseft dat nog niet. Jij kunt nu zeggen dat je voor deze melkprijs kunt leveren, maar jij telt je eigen uren niet jou eigen kapitaal moet je normaal ook mee tellen. Op het moment van overname kun je het vergeten als je het hele bedrijf niet weg schenkt. Bovendien kan ik die technische resultaten die ze in Nederland halen makkelijk evenaren. De rest hebben jullie in Nederland alleen maar nadelen. Het is een veel te intensief land met een slechte verwerkings struktuur in de gehele dier houderij. Nederland gaat het verliezen ik ben erop uit het goede moment weggegaan. Boeren die achterblijven blijven daadwerkelijk achter.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.