Home

Achtergrond 184 x bekeken

Fed: Amerikaanse economie zwak in mei

De economische groei in de Verenigde Staten (VS) is tussen eind april en begin juni zwak gebleven, net als in de voorgaande maanden.

Hogere energie- en goederenprijzen veroorzaakten inflatiedruk in alle regio's. Dat liet het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Fed, weten in een woensdag gepubliceerd conjunctuurbericht van de maand mei.

Volgens het zogeheten 'Beige Book' van de Fed berekenden bedrijven in sommige regio's de hogere prijzen door aan hun klanten. De consumentenbestedingen verslechterden sinds het laatste rapport, aldus de Fed. De uitspraken komen niet als een verrassing. Analisten gaan ervan uit dat de Fed de rente over twee weken niet zal verhogen.

Het 'Beige Book', zo genoemd wegens de kleur van de kaft van het boekwerk, beschrijft acht keer per jaar aan de hand van regionale cijfers de stand van de Amerikaanse economie in de maanden daarvoor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.