Home

Achtergrond 226 x bekeken

FNV eist rectificatie van productschap pluimvee

Het bericht waarin het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) donderdag aankondigde dat Jos Ramekers aanblijft als voorzitter is ongepast en feitelijk onjuist.

Dat schrijft Jos Hendriks, PPE-bestuurslid namens vakbond FNV Bondgenoten, in een brief aan Ramekers.

FNV eist daarom een rectificatie van het bericht. Hendriks schrijft dat het bericht ongepast is omdat volgens afspraak pas later deze maand een formeel besluit zou worden genomen. Bovendien gaat het volgens Hendriks niet om een meerderheidsbesluit van het bestuur omdat niet alle bestuursleden aanwezig waren.

Het PPE laat weten niet te gaan rectificeren. "Het persbericht is naar ons idee juist," stelt PPE-secretaris Ben Dellaert. "Er lijkt een misverstand te zijn, er is namelijk helemaal niks besloten. De huidige PPE voorzitter leek een paar maanden niet beschikbaar voor de komende tijd. Nu heeft hij aangegeven dat hij wel beschikbaar is, dat is het enige wat er gebeurd is. Het is moeilijk oordelen over een vergadering waar je niet aanwezig was."

De FNV’er noemt het bericht ronduit schofferend voor de vakbond. Dat Ramekers en een aantal bestuursleden "van mening zijn namens het bestuur te kunnen spreken" vindt Hendriks tekenend voor de verhoudingen binnen het PPE bestuur en de positie van werknemers. Hij stelt verder dat deze opstelling een formeel besluit zal bemoeilijken. "Vakorganisaties zijn niet gewoon in te stemmen met het voorzitterschap van een kandidaat die zich niets gedegen laat liggen aan de opvatting en de belangen van werknemers."

Dellaert is verbaasd over deze uitlatingen. "Juist binnen het PPE hebben we verschillende projecten met betrekking tot arbeid. Werknemers zijn zeker zo belangrijk als werkgevers en volgens mij weten we elkaar altijd goed te vinden binnen het PPE."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.