Home

Achtergrond 154 x bekeken 1 reactie

'Ergste crisis in Somalië sinds tien jaar'

Somalië staat aan de vooravond van de ergste humanitaire crisis van de afgelopen tien jaar.

Water- en voedseltekorten, toenemend geweld en de zware droogte die het land teistert, leiden tot bijna onmenselijke omstandigheden om in te leven. Dat zei woensdag Pascal Hundt, hoofd van de Somalische delegatie van het internationale Rode Kruis.

”Mensen zijn volkomen uitgeput van de ononderbroken strijd om te overleven”, aldus Hundt. Door het geweld tussen regeringstroepen en opstandelingen zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen. Zij leven nu in de open lucht of in tentenkampen, zonder toegang tot medische zorg.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    anarchie en wetteloosheid,hier geld alleen het recht van de sterkste,een hel op aarde

Of registreer je om te kunnen reageren.