Home

Achtergrond 163 x bekeken

Energiemarkt-hervormer Korff overleden

Voormalig voorzitter en algemeen directeur van EnergieNed, Aldert Jan Korff, is afgelopen woensdag op 61-jarige leeftijd overleden. Korff speelde een vooraanstaande rol in de liberalisering van de Nederlandse energiemarkt.

Dat lieten bestuur, leden en medewerkers van EnergieNed weten in eenoverlijdensadvertentie in het NRC Handelsblad. Korff was van 2000 tot 2004 voorzitter en algemeen directeur van de brancheorganisatie. In het najaar van 2004 moest hij zijn functie om gezondheidsredenen neerleggen.

Wel had hij in de jaren daarna nog diverse bestuurlijke functies in EnergieNed-verband en bleef hij actief in de internationale energiewereld. In september 2007 nam hij definitief afscheid.

Korff zat in de periode van 1974 tot 1978 voor de VVD in de gemeenteraad van Delft. In 1976 werd hij daar fractie-voorzitter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.