Home

Achtergrond 170 x bekeken

Eerste Oranjesupporters melden zich in centrum Bern

Bern maakt zich op voor een nieuwe invasie van Oranjefans.

De eerste supporters meldden zich vandaaag in de loop van de ochtend in het stadscentrum. In totaal rekent de politie op 40.000 tot 50.000 Nederlandse fans.

De supporters vieren tot het einde van de middag feest in de stad, daarna vertrekken ze in een lange optocht naar het stadion. Het merendeel gaat vervolgens terug naar het centrum om de EK-wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk op grote schermen te bekijken.
Tegen Italië waren maandag ruim 30.000 Nederlanders in Bern aanwezig. D

e pleinen stonden toen helemaal vol, waardoor de supportersvereniging voor het tweede groepsduel een extra ruimte beschikbaar kreeg gesteld door de autoriteiten in Bern. De supporters zijn nu verdeeld over drie pleinen: de Bundesplatz, de Waisenhausplatz en de Kornhausplatz. Op de Bundesplatz kunnen ongeveer 17.000 mensen terecht, op de Kornhausplatz 15.000 en op de Waisenhausplatz 8000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.