Home

Achtergrond 178 x bekeken

EU-landen maken handel makkelijker

Bedrijven kunnen veel makkelijker producten kopen en verkopen in andere EU-landen.

De EU-landen hebben vandaag besloten bepaalde eigen importeisen te schrappen voor producten zoals ladders of fietsen. Als een product in een land veilig is verklaard, moeten andere landen dat product ook toelaten.

”Een grote stap voorwaarts in het vervolmaken van de Europese vrije markt”, reageerde EU-commissaris Günter Verheugen (Industrie). Hij voorziet vooral voordelen voor middelgrote en kleine bedrijven.

Het Europees Parlement had in februari al ingestemd met het voorstel van de Europese Commissie. Europarlementslid Toine Manders (VVD) meent dat het Europese bedrijfsleven tot 150 miljard euro per jaar voordeel kan behalen door het besluit. Manders had zelf problemen om zijn ontwerp van een taxibord toegelaten te krijgen in Frankrijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.