Home

Achtergrond 136 x bekeken

Drinkwater pleziervaartuigen vaak bedorven

De ANWB raadt mensen op pleziervaartuigen aan het water aan boord niet als drinkwater te gebruiken.

Het water blijkt door bacteriële vervuiling vaak bedorven te zijn.

De waterkampioen van de ANWB doet onderzoek naar de kwaliteit van het drinkwater. Het blad zou in september de resultaten publiceren, maar het water is zo slecht dat de organisatie nu al met een waarschuwing naar buiten komt.

Het water kan volgens de ANWB alleen worden gebruikt, nadat het is gekookt of als er een geschikt conserveringsmiddel voor de watertank wordt gebruikt.

Het is het eerste onderzoek naar de kwaliteit van het drinkwater aan boord van pleziervaartuigen. De eisen die eraan worden gesteld zijn gelijk aan die welke voor drinkwater aan boord van schepen in de beroepsvaart gelden. Die eisen zijn lager dan die waaraan drinkwater uit de kraan op het land moet voldoen.

Hoewel het geen representatieve steekproef betreft, gaat de ANWB ervan uit dat de situatie op de andere ongeveer 250.000 pleziervaartuigen in Nederland niet veel beter is. Op de 28 onderzochte schepen varen ervaren watersporters.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.