Home

Achtergrond 148 x bekeken

Dodental tyfoon Filipijnen loopt op

Het dodental op de Filipijnen als gevolg van tyfoon Fengshen is opgelopen tot zeker tachtig.

Dit hebben de autoriteiten van het Aziatische land zondag laten weten. Ook wordt gevreesd voor de dood van veel van de meer dan 800 opvarenden van een veerboot die als gevolg van de storm is gezonken.

De storm gaat gepaard met zware regenval en zorgt voor overstromingen en aardverschuivingen. Alleen al in de provincie Iloilo kwamen zeker 59 mensen om het leven. ,,Iloilo is als een oceaan. Dit is de ergste ramp die wij in onze geschiedenis hebben gehad'', aldus de provinciegouverneur. In de provincie in het midden van het land zijn zaterdag 30.000 mensen naar de daken van hun huizen gevlucht.

Ook in de zuidelijke provincie Maguindanao waar de rivier Upi buiten zijn oevers trad, vielen veel doden. In de zuidelijke stad Cotabato en op het eiland Negros eiste het noodweer ook levens.

Reddingwerkers hebben drie overlevenden gevonden van de veerboot MV Princess of the Star die zaterdag voor de kust van de Filipijnen zonk als gevolg van de tyfoon Fengshen. Meer dan zevenhonderd opvarenden van het schip worden vermist. Het schip was geraakt door enorme golven, die zijn veroorzaakt door tyfoon Fengshen. Reddingswerkers zagen een gat in de romp van het half gezonken schip.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.