Home

Achtergrond 177 x bekeken

Dit weekeinde eerste uittocht vakantiegangers

Nu de scholen in het noordelijk deel van Nederland vrijdag de deuren sluiten, zal komend weekeinde ook de eerste stoet Nederlanders koers zetten richting het zonnige zuiden.

Maar grote verkeersdrukte valt dan nog niet te verwachten, stelden de ANWB en de Verkeers Informatiedienst (VID) vandaag. Van het noorden naar het zuiden zal het komend weekeinde waarschijnlijk drukker zijn, maar opstoppingen zijn niet te verwachten, zeggen de organisaties. Voor de vrijdagavondspits worden niet meer files verwacht dan normaal. Wel moet dit weekeinde rekening worden gehouden met drukte richting het noorden, in verband met de TT-motorraces in Assen.

De eerste overvolle wegen door de vakantiedrukte vallen volgens de ANWB pas in het weekeinde van 12 en 13 juli, wanneer de bouwvakvakantie in het noorden begint. De piek voorziet de wielrijdersbond een week later, op 19 juli, wanneer alle scholen en de meeste bouwvakkers vakantie hebben.

Met de eerste uittocht wordt komend weekeinde ook de eerste Uitzwaaidag georganiseerd, een samenwerkingsverband van onder andere het Korps landelijke politiediensten, de Wegenwacht en Rijkswaterstaat. Op een parkeerplaats langs de A7 ter hoogte van Scheemda kunnen automobilisten de veiligheid van hun auto en caravan laten beoordelen. Rijkswaterstaat zal de aandacht vestigen op de onlangs gelanceerde campagne tegen vermoeidheid in het verkeer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.