Home

Achtergrond 190 x bekeken

DBV: eind juli oplossing voor melksector

Bestuurstopman Gerd Sonnleitner van het Deutsche Bauernverband (DBV) is optimistisch over het Duitse topoverleg in de zuivelsector. Hij zegt te geloven dat er eind juli een oplossing op tafel ligt. ”Tegen die tijd moeten we eruit zijn.”

De Duitse landbouwminister Horst Seehofer wil zorgen voor stabielere melkprijzen. ”De melkveehouderij mag niet bij iedere schommeling op de markt meteen het bedrijf in gevaar ziet komen.” Dat zei Seehofer donderdagavond na het achter gesloten deuren afgewikkelde topoverleg in Berlijn met de melksector.

Seehofer meent dat er een hele bundel instrumenten in gebruik zal moeten worden genomen. Die moeten onderling afgestemd zijn door alle marktpartijen, waaronder de grootgrutters.

De detailhandel is niettemin sceptisch. ”We kunnen de wetten van de markt niet buiten werking stellen”, zegt woordvoerder Hubertus Pellengahr van winkelbranchebond Hauptverband des Deutschen Einzelhandels (HDE) .

Of registreer je om te kunnen reageren.