Home

Achtergrond 213 x bekeken 4 reacties

Cumela roept leden op kosten door te berekenen

De mestdistributeurs en loonbedrijven moeten hun hogere brandstofkosten doorberekenen aan hun klanten.

Dat advies krijgen zij van hun organisatie Cumela. In de vandaag verschenen nieuwsbrief voor de leden signaleert Cumela dat de kostenstijgingen de marges in het vervoer van mest stevig onder druk zetten. De prijs van brandstof is het laatste jaar met ruim 25 procent gestegen en daarnaast stijgen ook allerlei andere kostenposten.

Intermediairs en loonbedrijven vinden het moeilijk de gestegen kosten door te berekenen, hoewel daar op grond van de Cumela-voorwaarden recht op bestaat.

Toch roept het bestuur van de sectie Meststoffendistributie de leden op om de voorwaarden te hanteren en de kostenstijgingen door te berekenen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jim

  iedereen berekent door behalve wij! Als het allemaal zo makkelijk is moeten ook alle opbrengstprijzen omhoog maar dat gebeurt niet.

 • no-profile-image

  Kasi

  Tsja, die van Cumula zitten niet te slapen. En wat de koeboeren kunnen kunnen wij ook??? en hoe zit het dan met ons varkensboeren????????? volgens mij hebben jullie de afgelopen jaren ook excesieve winsten aan ons doorberekend met daarin meegerekend de komende verliezen!!!

 • no-profile-image

  varkensboer

  cumela weet het moei te vertellen ze hoeven het zelf toch niet te betalen

 • no-profile-image

  rekenaar

  Kunnen we de LTO niet vervangen door de cumela? We moeten alles doorberekenen kunnen of je nu varkens, pluim, melk, of akkerboer bent. Of spreekt de cumela ook over de beste kostprijs en de beste zullen voortbestaan?

Of registreer je om te kunnen reageren.