Home

Achtergrond 183 x bekeken

Cramer trekt dwangmaatregel Schinveldse bos in

Minister Jacqueline Cramer van Milieu trekt een dwangmaatregel aan de Limburgse gemeente Onderbanken in.

Betrokkenen en de gemeente krijgen daarmee de ruimte een oplossing te vinden voor de bossen van Schinveld, die een gevaar vormen voor vliegtuigen van het nabijgelegen NAVO-vliegveld.

Dat heeft het departement van Cramer vandaag laten weten. De Raad van State vernietigde de dwangmaatregel een jaar geleden al. De hoogste rechter vond dat Cramer dit zogeheten nimby-besluit (not in my backyard) beter moest onderbouwen.

De dwangmaatregel werd door voormalig minister Sybilla Dekker genomen om de kap van twintig hectare bos mogelijk maken. Onderbanken verzette zich tegen het rooien van het bos, uit protest tegen het lawaai dat de NAVO-vliegtuigen maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.