Home

Achtergrond 164 x bekeken

Clinton stapt uit race om Witte Huis

De Democrate Hillary Clinton stapt uit de race om het presidentschap van de Verenigde Staten.

Ze maakte dat zaterdag bekend voor een uitzinnige menigte aanhangers in Washington. Zij vroeg haar supporters herhaardelijk om haar rivaal en partijgenoot Barack Obama te steunen in de race om het presidentschap tegen de Republikein John McCain.

In haar toespraak liet Clinton een aantal van haar politieke stokpaardjes de revue passeren. Zij pleitte voor een ziektekostenverzekering voor iedereen, zoals zij al als first lady had gedaan tijdens het presidentschap van haar man Bill. Ook sprak zij over gelijke rechten voor vrouwen en Afro-Amerikanen: "Er zijn geen vooroordelen die in de 21e eeuw nog acceptabel zijn.'' Voorts bepleitte Clinton de terugtrekking van de Amerikaanse militairen uit Irak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.