Home

Achtergrond 148 x bekeken

Campagne tegen vermoeidheid in het verkeer

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is vandaag begonnen met de campagne 'Word geen slaaprijder'.

Met de actie worden automobilisten gewezen op de gevaren van vermoeidheid in het verkeer. Elk jaar gebeuren er tussen de zevenhonderd en duizend ongelukken die mede worden veroorzaakt door vermoeidheid van de bestuurder, het zogeheten 'slaaprijden'.
De tips zijn te zien op borden boven de snelwegen. Speciale teams delen op parkeerplaatsen folders uit.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) schat dat in ongeveer 15 procent van alle wegongevallen vermoeidheid een rol speelt. De campagne richt zich niet alleen op autorijders maar ook op vrachtwagenchauffeurs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.