Home

Achtergrond 314 x bekeken 4 reacties

Besluit PPE valt slecht bij FNV

Het besluit van het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren om Jos Ramekers te verzoeken aan te blijven als voorzitter van het Productschap Pluimvee en Eieren is slecht gevallen bij de vice voorzitter van het Productschap Vee en Vlees, de FNV'er John Klijn.

Volgens Klijn hadden de vakbonden FNV en CNV afgesproken dat ze zouden vasthouden aan één voorzitter voor beide productschappen. Klijn: "Dat had ik besproken met Bart Bruggeman van het CNV." De mededeling dat het PPE bestuur Ramekers wil behouden als voorzitter doorkruist dat idee. Ramekers heeft vandaag in de bestuursvergadering aangegeven dat hij terugkomt op het besluit om ook op te stappen als voorzitter van het PPE.

Bij de CNV vertegenwoordigers die de bestuursvergadering van het PPE hebben bijgewoond en hebben ingestemd met het genomen besluit, Willem Nijhof en Gerrit Mastenbroek is niets bekend over zo’n gemeenschappelijk standpunt. De FNV-vertegenwoordiger in het PPE bestuur J. Hendriks was gisteren niet aanwezig in de vergadering.

Vice-voorzitter Jan Wolleswinkel van het PPE stelt dat het bestuur een besluit heeft willen nemen. "We hadden het anders weer uit moeten stellen tot eind van deze maand en dan zijn andere bestuurders er weer niet. Het PPE heeft nooit een probleem gehad met Ramekers." De positie van de vakbonden FNV en CNV is van belang omdat zij in beide schappen beschikken over 50 procent van het stemrecht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  niek

  Toch leuk dat FNV en CNV dat even besluiten. Is het niet zo dat diegene die betaald ook mag bepalen. Wat betalen de FNV en CNV dan als ze voor 50 % bepalen?

 • no-profile-image

  Roelofs

  en al dat toekomstige overleg kunnen de boeren betalen???

 • no-profile-image

  Jan Roovers

  Wat heeft het productschap (lees: de dieven van de boeren) met het FNV of het CNV te maken, iedereen graait er maar op los

 • no-profile-image

  Money

  Wist u dat de bedrijven ook een vakbondsbijdrage betalen....
  Het is wel zo een rare en communistische rotzooi in NL...
  Nog even dan is de GAZprijs E 250 en heeft de communist ons ook nog via die weg te grazen...

Of registreer je om te kunnen reageren.