Home

Achtergrond 699 x bekeken

Beschutting tegen de zon

Koeien en schapen zoeken onder enkele populieren beschutting tegen de zon.

Koeien en schapen zoeken onder enkele populieren beschutting tegen de zon. Foto William Hoogteyling

Medewerker Joachin Tuenter van Waterschap Rijn en IJssel ruimt dode vissen bij het gemaal op. Een mestlozing op de Grote Beek in het Achterhoekse Bronckhorst heeft veel milieuschade veroorzaakt. Foto Theo Cock

Een medewerker van het bouwbedrijf klust zich een weg door het geografische landschap in de nieuwe kas van de paprikatuinders Nieki en Sofinus van de Burg in het West-Betuwse dorp Est. De Gelderse broers verdubbelen met deze bouwwerkzaamheden hun glastuinbouwbedrijf. Ze groeien hiermee van 5 naar 10 hectare. De bouw ging op 1 maart van start en de nieuwe kas moet op 1 november klaar zijn voor gebruik. Het volgende teeltseizoen kan zodoende van start met de dubbele hoeveelheid planten vergeleken met de huidige situatie. Foto William Hoogteyling

Schapenscheerder Menno Cannegieter ontdoet de twintig schapen van het zeldzame Engelse ras Castlemilk Moorit van melkvee- en schapenhouder Ko de Haan van hun vacht. Zijn hulp Margreet van der Holt kijkt daarbij toe. De schapen zijn een kruising van Moeflon en Manx Logthon. "Het scheren van de bijzondere Engelse schapen is niet gemakkelijk. Ze zijn wild en hebben een droge vacht in tegenstelling tot andere soorten", zegt Cannegieter. De Haan houdt de schapen als hobby naast tachtig melkkoeien. Foto Koos van der Spek

Hoe krijg ik een ei met een grote hydraulische kraan in een beker. Dat kunstje oefenden de plattelandsjongeren van de Hoeksche Waard afgelopen zaterdag aan de Zuiddijk in Maasdam. Het was er gezellig druk. Enkele honderden bezoekers bekeken de vaardigheden van de deelnemers aan de behendigheidswedstrijden. Behalve de truc met het ei waren er ook behendigheidswedstrijden op de trekker. Foto Rein Gelijnse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.