Home

Achtergrond 166 x bekeken 2 reacties

'Bernhard haalde miljoen uit Duitsland'

Prins Bernhard zou een miljoen Duitse marken hebben ontvangen via het Wiedergutmachungsverdrag dat Duitsland en Nederland na de Tweede Wereldoorlog sloten.

Dat beweert althans historicus Gerard Aalders in het televisieprogramma Nova van vrijdagavond.
De prins zou eigenlijk recht hebben gehad op 87.000 mark van zijn Duitse familie, maar dat geld werd na de oorlog in beslag genomen. Bernhard claimde volgens de beschuldigingen van Aalders 'na creatief rekenwerk' een miljoen bij Duitsland. Dat miljoen is volgens Aalders als het ware richting Bernhard gekomen verstopt in de 275 miljoen aan 'goedmakingsgeld'.
Nederlandse en Duitse politici, die niet op een conflict zaten te wachten, zouden hebben meegewerkt en gezwegen, beweert Aalders, die zich beroept op Duitse en Nederlandse archieven. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde niet reageren.

LET OP E M B A R G O

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rekenaar

  Er (zijn Familie)hat nur Zwei Hauser zei een Duitse dame enige jaren geleden tegen me toen ik in Kreis Lippe op zakenreis was... en met enige trots meldde dat wijlen Bernhard uit die omgeving kwam.
  Die trots is, dat begrijpt u, minder geworden en nu geheel verschwunden.

 • no-profile-image

  Prins

  berhard kan het best gekwalificeerd worden als een man van: HOEREN en SNOEREN. Het zou goed zijn zijn naam voorgoed uit de nederlandse geschiedenis te schrappen. Zijn verdiensten zijn nul. De dieren doodschieter. Zuruck in die heimatt.

Of registreer je om te kunnen reageren.