Home

Achtergrond 121 x bekeken

Advies: Reis niet naar Zimbabwe

Nu de Zimbabwaanse presidentsverkiezingen vrijdag toch doorgaan, adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken mensen geen enkele reis naar of in Zimbabwe te maken.

De veiligheidssituatie is te onvoorspelbaar en kan zonder waarschuwing snel verslechteren, zo blijkt vandaag uit een aangepast reisadvies.

In Harare en Bulawayo komen al dan niet gewelddadige berovingen voor. Het is beter donkere en afgelegen plekken te mijden. Er is veel politiecontrole. De situatie in volksbuurten in het hele land is explosief en er kan zomaar oproer ontstaan. Ook worden soms plotseling politiecharges uitgevoerd. Alertheid is geboden. Als het gebeurt, maak u dan zo spoedig mogelijk uit de voeten, is het advies. In verband met landbezettingen, ontraadt het ministerie ook elk bezoek aan commerciële boerenbedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.