Home

Achtergrond 110 x bekeken

'Actievakantie' dreigt in transportsector

De Verenigde Eigen Rijders Nederland (VERN) is bezig met het opzetten van een landelijke protestactie van vrachtwagenchauffeurs tegen de verhoging van de accijns op diesel en de kilometerheffing.

Dat heeft Klaas de Waard van de organisatie woensdag laten weten. De VERN probeert chauffeurs te mobiliseren voor een algehele 'transvak' (transportvakantie) van 23 tot en met 28 juni. Het is de bedoeling dat de chauffeurs een week lang niet uitrijden.

"Binnen drie dagen zijn de schappen in de winkels leeg'', aldus De Waard. Volgens hem kost de accijnsverhoging de transportsector 150 miljoen euro. Daarbij komt volgens hem nog eens 600 miljoen euro aan kosten door de kilometerheffing voor de sector.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.