Home

Achtergrond 172 x bekeken

ANWB adviseert veiligheidshesje mee op vakantie

Reflecterende veiligheidshesjes zijn met ingang van 1 juli verplicht voor automobilisten in Frankrijk.

De ANWB waarschuwt in aanloop naar de grote uittocht dat die verplichting in principe alleen voor de Fransen geldt, maar dat politiemensen dit niet altijd weten.

Om oponthoud of een boete te voorkomen, raadt de club mensen aan zo'n hesje voor een paar euro aan te schaffen en in de auto te leggen. Het hesje moet gedragen worden wanneer iemand zich buiten de bebouwde kom buiten de auto langs de openbare weg bevindt.

De gevarendriehoek is voor vrijwel alle landen verplicht, het is dus raadzaam die altijd in de auto te hebben, zeker over de grens. In België is ook een brandblusser in de auto verplicht. Ook hier geldt dat de regel in principe alleen geldt voor auto's met een Belgisch kenteken, maar dat in de praktijk weinig onderscheid wordt gemaakt.

De verbanddoos is verplicht in Hongarije, Kroatië, Oostenrijk en Tsjechië. In België, Duitsland en Slovenië geldt dat officieel alleen voor inwoners van het land zelf.

De veiligheidsvesten zijn behalve in Frankrijk ook in Portugal verplicht voor inwoners. In België, Italië, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk en Spanje zijn ze voor iedereen verplicht, in Hongarije ook voor fietsers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.