Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

'Zware hobbels Convenant Gewasbescherming'

De eindrace naar het doeljaar 2010 voor het Convenant Gewasbescherming kent zware hobbels.

Dat verwacht Hans Alders, procesregisseur van de convenantwerkgroep van overheid, LTO, Waterschappen, Plantum, Agrodis en Nefyto.

In het blad Nefytobulletin van de koepel van middelenproducenten zegt Alders dat de eindsprint moeilijk zal zijn. "De doelstelling van 95 procent reductie van de milieubelasting in 2010 is zeer ambitieus. Uit de tussentijdse evaluatie is gebleken dat er goede resultaten zijn behaald. Maar het echte werk begint nu pas." Voor de partijen zijn nog harde noten te kraken. "We hebben ons eerst gericht op het laaghangende fruit. Dat is gebeurd en nu komen we bij de kern van het convenant, het taaiere deel."

De strategie voor het laatste deel van het convenant is stofspecifieker. In het aansluitende project Schone Bronnen komt een derde reeks stoffen ter discussie. Verder willen de partijen aandacht blijven geven aan de implementatie van oplossingen voor eerder gesignaleerde schadelijke stoffen.

Volgens Alders is het slagen van het convenant van groot belang, om maatregelen van de overheid te voorkomen en voorlopers in de geïntegreerde teelt te stimuleren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    wim

    Als alle sectoren dat nu eens deden, 95 procent. Ik zie het de transportsector, de drukkerijwereld en de cosmetica industrie bij lange na niet halen. Wij praten over 5 procent bijmengen bij de brandstof, voordat dat 95 is zijn we velen jaren verder.

Of registreer je om te kunnen reageren.