Home

Achtergrond 211 x bekeken

Zwaargewonden door ongeval met zoutzuur

Door een bedrijfsongeval met zoutzuur bij de locatie van Avebe in het Groningse Ter Apelkanaal zijn vanochtend twee medewerkers zwaargewond geraakt.

Een derde moest met inhalatieproblemen in het ziekenhuis worden opgenomen. Dat maakte de brandweer vandaag bekend.
Het zeer schadelijke zoutzuur, dat ernstige huidirritaties kan veroorzaken, kon ontsnappen door een lek in een leiding. Een van de medewerkers kreeg het zuur over zijn hele lichaam en gezicht. De ander is slechts gedeeltelijk met de chemische stof in contact geweest.
De twee medewerkers zijn direct na het incident door ambulancemedewerkers onder de douche gezet om ze af te spoelen. De man met de zwaarste verwondingen is met de traumaheli naar het UMCG in Groningen gebracht. De twee andere medewerkers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het lek in de leiding kon snel worden gedicht. Het weggelekte zoutzuur is opgevangen in het leidingssysteem van het bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.