Home

Achtergrond 210 x bekeken

Zoekactie naar mogelijk vermiste kinderen Almere

Brandweer en politie zijn vanavond een grote zoekactie begonnen naar twee mogelijk vermiste kleine kinderen in Almere.

Een getuige maakte rond 18.30 uur melding van een bootje op het Weerwater, een kunstmatig meer in Almere, waarin twee kinderen zaten. Toen hij een minuut later weer keek, waren de kinderen plotseling verdwenen.

De politie neemt de melding zeer serieus en heeft onder meer drie duikersteams, een dregteam, waterspeurhonden en een helikopter ingezet. Ook het Korps landelijke politiediensten (KLPD) verleent zijn medewerking aan de speurtocht met een sonarboot.

Agenten gaan momenteel campings in het recreatiegebied rond het Weerwater langs om te vragen of er mensen zijn die twee kinderen missen. Ook heeft de politie een sms-alarm rondgestuurd aan de bewoners van de Filmwijk, waaraan het Weerwater ligt, met de vraag of iemand zijn kinderen of zijn boot mist.

De boot is ondertussen wel teruggevonden. Het gaat om een rood bootje met in zwarte letters de naam Bestway erop geschilderd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.