Home

Achtergrond 195 x bekeken

Winst bierbrouwer InBev valt tegen

InBev, een van 's werelds grootste bierbrouwers, heeft in het eerste kwartaal van 2008 een winst voor belastingen en afschrijvingen geboekt van 982 miljoen euro.

Dit was een stijging van 0,7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg 4,8 procent tot 3,2 miljard euro. Dit maakte Inbev donderdag bekend. De resultaten waren slechter dan analisten hadden verwacht.

De Belgisch-Braziliaanse brouwer van onder meer Stella Artois, Beck's en Hoegaarden kampt met hogere kosten voor grondstoffen zoals graan en aluminium en lagere verkoopvolumes. Zo had het bedrijf last van de zware overstromingen in Brazilië eerder dit jaar. InBev haalt ongeveer de helft van zijn inkomsten uit Zuid-Amerika. Ook in Oost-Europa daalde de verkoop.

Volgens topman Carlos Brito was er sprake van een moeilijke start van het jaar. InBev verwacht dat het bedrijf later dit jaar zal kunnen profiteren van extra kostenbesparingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.