Home

Achtergrond 178 x bekeken

Windenergie wereldwijd in de lift

De productie van windenergie in de wereld is enorm aan het groeien.

De jaarlijkse capaciteit geleverd door nieuwe windmolens zal de komende tien jaar met een factor vijf stijgen, blijkt uit onderzoek van het Duitse windenergie-instituut (DEWI).

Vorig jaar kwam er 20 gigawatt (GW) aan windenergie bij. De jaarlijkse nieuwe capaciteit bedraagt in 2017 107 GW, verwachten de onderzoekers. De totale door windmolens geproduceerde energie gaat daarmee van 94 GW nu naar 718 GW in 2017.

Vooral in Noord-Amerika en Azië neemt het aantal windmolens relatief snel toe. De VS breidden de capaciteit zelfs 45 procent uit, meldde de Global Wind Energy Council (GWEC) onlangs. Ook China en Spanje bouwen veel nieuwe installaties. Europa heeft nog steeds meer dan de helft van alle windmolens in de wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.