Home

Achtergrond 162 x bekeken

Werkgevers streekvervoer leggen nieuw bod op tafel

De werkgevers in het streekvervoer hebben gisteravond laat een nieuw loonbod voorgelegd aan de bonden.

Dat hebben zij vandaag laten weten.

Bovenop het oorspronkelijke loonbod van 12 procent over drie jaar komt een dertiende maand voor de werknemers, waardoor volgens de vervoerders een totale loonstijging van bijna 20 procent in drie jaar wordt gerealiseerd.

Wel blijven de werkgevers vasthouden aan het inleveren van een kwartier pauze op kosten van de baas en leveren de werknemers voor de dertiende maand zeventien atv-dagen en de huidige eindejaarsuitkering van 0,65 procent in.

Vakbond CNV spreekt in een reactie van een bod dat "te mooi is om waar te zijn''. Ook toont de bond zich verrast dat de werkgevers donderdagavond ineens met een nieuw bod kwamen. "Met het verzoek of we vrijdagochtend voor 10 uur willen laten weten of we om 12 uur aan de onderhandelingstafel aanschuiven. Dat doen we niet.'' De bond wil eerst goed kijken naar het bod en een en ander doorrekenen. "We hopen voor dinsdag te kunnen reageren.''

FNV-onderhandelaar Janny Koppens spreekt in een reactie op het nieuwe loonbod van ,,een hele tabaksplantage uit eigen doos''. De FNV ziet in het nieuwe loonbod geen basis om de onderhandelingen te hervatten. "De werkgevers bieden nu 0,2 procent meer dan de vorige keer, dus dat is voor ons geen reden om weer aan tafel te komen.''

De chauffeurs in het streekvervoer zitten sinds 1 januari zonder cao, de onderhandelingen liepen op 2 april vast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.