Home

Achtergrond 169 x bekeken

Weekeinde lang plonzen tellen

Nederland is een echt kikkerland, maar kikkers tellen doen we niet. Daar moet volgens de stichting Ravon verandering in komen.

En dus roept ze alle mensen op om dit weekeinde kikkers, padden, salamanders en plonzen te tellen. Dat liet de stichting vandaag weten.
2008 is uitgeroepen tot het jaar van de kikker, dus een telling past precies in het straatje van Ravon. De stichting hoopt door de kikkerregistratie de vinger beter aan de pols te kunnen houden.

"In Nederland heeft de kikker te lijden onder het verdwijnen van leefgebied. Wereldwijd heerst er ook een schimmel die hele soorten uitroeit. We willen dus graag weten hoe het met de kikkers gaat'', aldus een woordvoerster van de stichting.

Eenieder die wil tellen kan op www.plonzenweekeinde.nl een formulier vinden met uitleg. Ook zijn de verschillende kikkersoorten duidelijk weergegeven, zodat tellers de dieren ook goed kunnen determineren. En voor wie niet ziet welke kikker er precies in het water dook, een plons invullen mag natuurlijk ook.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.