Home

Achtergrond 149 x bekeken

Voorlopig geen lage btw op spaarlampen

Het zit er voorlopig niet in dat de btw op spaarlampen omlaag gaat om de verkoop te stimuleren.

Volgens de Nederlandse winkeliers, die bereid zijn om vanaf 2011 geen gloeilampen van 60 watt of meer te verkopen, kunnen die bij een lagere btw nog eerder uit de schappen verdwijnen.

"De klant is koning. Als we een betaalbaar alternatief hebben, willen we wel eerder stoppen met de verkoop van die gloeilampen'', preste voorzitter Ed Hamming van de Raad Nederlandse Detailhandel vandaag bij de presentatie van een advies van een speciale werkgroep verlichting.

Volgens minister Jacqueline Cramer (VROM) is het kabinet erover in gesprek om milieuvriendelijke producten onder het lage btw-tarief te brengen. "Maar dat gesprek is nog in een te vroeg stadium om te kunnen zeggen dat we dat gaan doen'', zei ze. Bovendien is toestemming van Brussel nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.