Home

Achtergrond 631 x bekeken

Vion opent deuren voor vermeerderaars

Voor de Vion-medewerkers gaat het werk tijdens de vermeerderaarsdagen gewoon door.

Verspreid over twee dagen bezoeken zestig zeugenhouders de vestiging in Groenlo. Naast een rondleiding door de slachterij krijgen de bezoekers een lezing van commercieel manager Jos Blom. Het doel van de vermeerderaarsdagen is om nader kennis te maken. "Ze leveren de biggen die wij uiteindelijk slachten. Er zit wel een schakel tussen, maar het is goed om deze band eens aan te halen", legt Pieter Cuppen van Vion uit. Foto Paulus Maessen

Roland Mink leidt zeugenhouders rond tijdens hun bezoek aan de Vion-slachterij in Groenlo. Foto Paulus Maessen

De melkveehouders Anton (op de trekker) en Albert Mulder (rechts) in het Gelderse Buren profiteerden de afgelopen dagen van het mooie weer om de eerste snede gras binnen te halen voor het inkuilen. De broers haalden het gras van 40 hectare grond. "Wij kuilen het gras zelf in. Daar hebben we geen loonwerker bij nodig. Door het mooie weer was het maaien, schudden en harken snel achter de rug. De opbrengst was goed", zegt Albert. Hij melkt samen met zijn broer en hun zonen Johan en Marinus 120 koeien. Foto William Hoogteyling

Aspergeteler Martien Wegberg uit Maasbracht beregent zijn aspergepercelen. Het koude water moet de ruggen afkoelen en zo het product verbeteren. Door de warmte en droogte zag Wegberg de kwaliteit van de asperges teruglopen. De kilo-opbrengst bleef wel op een hoog niveau liggen. Wegberg teelt op in totaal 15 hectare asperges en is dit jaar voor het eerst Greenery-lid. Tot op heden tot volle tevredenheid, zegt hij. "Al is het nog vroeg in het seizoen." Wegberg koos voor the Greenery vanwege de kostenvoordelen. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.