Home

Achtergrond 158 x bekeken

Veel doden door brand chemische fabriek Iran

Door een brand in een farmaceutische fabriek in de Iraanse stad Shazand zijn gisteren zeker dertig mensen omgekomen.

Ten minste 38 anderen raakten gewond, aldus het persbureau IRNA. Het vuur in de fabriek ontstond tijdens laswerkzaamheden. Een container vol chemicaliën vloog in brand en explodeerde. In een straal van een halve kilometer ontstond enorme schade, waarbij meerdere voertuigen werden vernield en de daken van gebouwen instortten.

Veel slachtoffers raakten zo ernstig verbrand dat ze niet langer herkenbaar waren. Ruim twintig gewonden zijn voor meer dan 70 procent verbrand, aldus getuigen uit de plaats, circa 300 kilometer ten zuidwesten van Teheran.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.