Home

Achtergrond 431 x bekeken

Uien beregenen na vier weken droogte

Uienpercelen in het noor­den van Friesland worden bere­gend, omdat het al vier weken praktisch droog is.

Klaas Jan Jensma uit Hijum beregent uien. Hij zaaide 3 weken geleden, 80 procent staat boven. Uienpercelen in het noor­den van Friesland worden bere­gend, omdat het al vier weken praktisch droog is. Hier en daar wordt ook in Zuidelijk-Flevoland en de Wieringenmeer op zwaar­dere gronden beregend om onder­droging te voorkomen, maar in het noorden worden uien op lichte zavelgrond geteeld. Foto Roelof Stroetinga

Minister Gerda Verburg assisteert dierenarts Braks, die het eerste schaap in Nederland vaccineert tegen bluetongue. Voorzitter van LTO-vakgroep Rundveehouderij Siem Jan Schenk kijkt toe. Veehouder Rien de Regt: "Ik ben blij dat het zover is." Foto ANP

Kooltelers onderzoeken de rassenuitstalling tijdens een excur­sie op het teeltbedrijf van Martin Bruin in het Noord-Hollandse Dirkshorn . De LTO Groeiservice-excursie werd bezocht door circa 30 telers uit de regio. Zij zagen vooral een lage schimmelaantasting bij de verschillende rassen. "Dat komt door de gunstige omstandigheden vlak voor de oogst." Het ge­sprek van de avond dinsdag was de beste prijsontwikkeling in de afzet. Bruins heeft zelf nog een behoorlijke voorraad van 350 ton. ”Dat is meer dan normaal. Ik zag het deze winter aankomen.” Foto Wick Natzijl

Het Uithuizer bedrijf Hamminga Drainage helpt akkerbouwer Onno-Jan Struif-Bontkes (rechtsachter) uit Midwolda in Groningen met het vervangen van drains. "Afgelopen winter stond hier water op het land", vertelt Struif-Bontkes. Na wat onderzoek bleken de drains te zijn versleten. De ijzerhoudende grond waar de Groninger op teelt kan bijdragen aan het dichtslibben van de drains. Maar Struif-Bontkes schuift het zelf op ouder­dom. "De drains liggen hier al pakweg dertig jaar. Dan raken ze een keer op." Na deze klus kan het pootgoed in de grond. Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.