Home

Achtergrond 307 x bekeken 9 reacties

Tweederde melkveehouders eens met actie

Ruim tweederde van de melkveehouders is het eens met de actie acties van de Dutch Dairymen Board. Dat blijkt uit ondezoek van AgriDirect in Roggel.

Melkveehouders die het niet eens zijn met de actie noemen vooral het wegspoelen van de melk als grootste bezwaar. Een groot gedeelte van deze groep tegenstanders vindt wel dat er iets gedaan moet worden aan de melkprijs.
Ook spreekt een aantal melkveehouders hun teleurstelling uit over de passieve opstelling van de LTO.
Ruim 11 procent van de melkveehouders zegt aan de actie mee te doen terwijl bijna 6 procent dat nog serieus overweegt. Vooral melkveehouders vanaf 100 stuks melkvee nemen actief deel aan de actie.
AgriDirect heeft het onderzoek gehouden onder 300 melkveehouders.

Foto

Ger Timmer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkt nog heel

  Beste Diny, ik vindt het best dat jullie de melk laten lopen, die vrijheid heb je van mij. Jullie moeten echter de boeren die jullie niet steunen ook hun vrijheid gunnen! We zijn hier niet bij de communisten! Ik wil ieder die nu wel anti DDB is vragen: we moeten maar even naar die blokkades toe om die trekkers weg te slepen.

 • no-profile-image

  gerrit

  Nou dan moet je vandaag of morgen eens opnieuw peilen want zodra de melkveehouders de melk niet meer kwijt kunnen aan de fabriek dan daalt de stemming wel. Als de zuivelmedewerkers staken voor een beter loon dan is het eerste wat boeren doen een tank met melk op straat gooien om zo de actiew te breken toch???? DDB stop met deze onzin en werk aan je kostprijs of zet een bordje in je tuin met een andere tekst als nu!! Jullie weten vast wel welke tekst ik bedoel!

 • no-profile-image

  B Stoks

  Zeker het is een rot gevoel melk weg laten lopen.
  Maar als een betaalde LTO die toch achter de boer moet staan en niet anders om en die niks doen.
  Dan doen ze het in Duitsland stukken beter en naar de burger toe heel begrijpbaar. Slappe TTO.
  Maar ja de veehouder zelf is de beste melkkoe van de rabobank. misschien maar eens denken om de bank niet meer aftelossen zo dat de bank zich eens wat gaat bemoeien met het monopolie van de grote winkel ketens.want daar zit de knel. die maken over de rug van de boer de producten goed koop. want bij industrie lukt het hun niet. die gaan meteen over naar een levering stop.Ik denk dat via de rabo er meer te winnen is.

 • no-profile-image

  diny boom

  Eindelijk hebben we vele Nederlandse melkveehouders op èèn lijn. Nu dat derde deel nog. Wie nu niet meedoet, verlangt zeker wel een hogere melkprijs.
  Ze zijn het niet waard dat ze in de toekomst meer melkgeld ontvangen. Nu heb je je kans om èèn machtsblok te vormen. We gaan ervoor!!!

 • no-profile-image

  blijver

  Ik heb zo mijn twijfels bij deze uitkomst, want ken geen boer in de directe omgeving die deze acties ondersteunt. Daarnaast getuigd het niet van ondernemerschap. JE snijd jezelf het hardst, noemen die mensne zichzelf ondernemers? Ik zag ze vroeger als collega's maar nu word het gat toch wel erg groot!

 • no-profile-image

  een Boerin

  Aktie voeren, oke! Laat elke veehouder de keuze om mee te doen, zo ging het altijd bij boerenprotesten! Niet over de ruggen van je collega's! Wij staan niet achter deze aktie, mogen vannacht onze tank met 8000 ltr.melk laten lopen omdat onze zogenaamde collega's de boel blokkeren! Belachelijk!

 • no-profile-image

  ik

  op de site van AGD staat een poll welke een percentage van nog geen 50% aanhang laat zien, dit krijg je wanener het aantal ondervraagden erg laag is, bijvoorbeeld de regio van de ondervraagden kan sterk van belang zijn!
  Ik ben overigens fallicant tegen deze waanzin! en kan me kwaad maken op deze imago verpestende kippen zonder hersenen

 • no-profile-image

  johan

  De meneer van Melkt heel te vreden, sinds waneer ben je een comunist als je staakt, volgens mij ben je een comunist als je altijd doet wat de partij zegt, in dit geval je eigen melkfabriek, dus als jij zo lekker tevreden bent, zal je wel één van de partij bazen zijn.

 • no-profile-image

  gert

  niet eens met blokkades van melkfabrieken,koop de zuivelschappen bij de supermarkten leeg

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.