Home

Achtergrond 196 x bekeken

Telers in PrimAviera bundelen hun krachten

In het nieuw te ontwikkelen tuinbouwgebied in de Haarlemmermeer, PrimAviera, hebben vijftien tuinbouwondernemers zich georganiseerd om invloed uit te oefenen op onder meer de beeldkwaliteit van het nieuwe gebied.

Dit meldt LTO Glaskracht. De groep noemt zichzelf OptimaPrimAviera. Toen de telers een jaar geleden de plannen bekeken voor het gebied, maakten zij zich zorgen over de 'glasmuur' van 500 meter lang. In overleg met ontwikkelaar SGN en de gemeente Haarlemmermeer zijn daarop de plannen aangepast. Concreet betekent dit een vergroting van de afstand van de openbare weg tot de kassen en het vervolgens invullen van deze groenstrook met bewandelbaar groen en een beperkt aantal agrarische bedrijfswoningen.

Het nieuwe glastuinbouwgebied is 450 hectare groot, waarvan netto 220 hectare uitgeefbaar is voor glastuinbouw. Naar verwachting zal nog dit jaar de eerste paal in de grond gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.