Home

Achtergrond 159 x bekeken

Steun voor ontzien kleine bedrijven bij emissiehandel

Nederland krijgt steun binnen de Europese Unie bij het pleidooi om meer kleine bedrijven te ontzien binnen het stelsel van emissiehandel.

Bronnen in Brussel bevestigen vandaag een artikel daarover in Het Financieele Dagblad.
Binnen het EU-emissiehandelssysteem (ETS) moeten bedrijven rechten kopen om CO2 (kooldioxide) uit te mogen stoten. De Europese Commissie wil bedrijven die maar weinig (tot 10.000 ton kooldioxide) uitstoten, vrijstellen van het ETS. Ze zouden dan wel een CO2-heffing moeten betalen.

Het Nederlands kabinet wil de grens van 10.000 ton optrekken naar 25.000 ton. Landen als Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Roemenië, Hongarije, Portugal en Polen steunen dat Nederlandse standpunt, aldus Het Financieele Dagblad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.