Home

Achtergrond 144 x bekeken

Slachtoffers door aanslag op moskee Jemen

Een aanslag op een moskee in Jemen heeft vandaag aan zeker vijftien mensen het leven gekost.

Meer dan zestig mensen raakten gewond. De bom ging af toen gelovigen het islamitische gebedshuis in de stad Saada aan het einde van het traditionele middaggebed verlieten.

De regio is sinds vier jaar onrustig. Het Jemenitische leger vecht er tegen rebellen die loyaal zijn aan Abdul-Malik al-Houthi. Honderden mensen zijn daardoor omgekomen. Dinsdag kwamen in een hinderlaag nog zeven militairen om. Een zegsman van de rebellen ontkende vrijdagmiddag elke betrokkenheid bij de aanslag.

De rebellen zijn aanhangers van de Zaidi-stroming binnen de sjiitische islam. Zij willen terugkeren naar een bestuur door geestelijken, zoals tot de jaren zestig gebruikelijk was in het straatarme Jemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.