Home

Achtergrond 248 x bekeken

Samengaan GD en ASG kost meer tijd

Het onderzoek naar het samengaan van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en de Animal Sciences Group (ASG) van Wageningen UR kost meer tijd dan gepland.

Dit bevestigen zegslieden van Wageningen UR en bestuurders van de GD. Per 1 mei had een fusievoorstel op tafel moeten liggen bij WUR en GD.

Een van de lastigste punten bij het samengaan is dat ASG geen winstgedreven organisatie is en de Gezondheidsdienst wel. ASG werkt voor een groot deel in opdracht van de overheid, de GD haalt het inkomen uit werk voor boeren en anderen.

Bureau Boer en Croon onderzoekt momenteel hoe beide organisaties het beste kunnen samengaan. Bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen van WUR verwacht dat het fusievoorstel nu in juni of juli bij hem op tafel komt.

Bestuursvoorzitter Michiel Sol van de GD wil niet reageren, maar ook bij de GD verwachten bestuurders dat er binnenkort een positief fusievoorstel is. LTO Nederland wil hoe dan ook verdergaan met het fusieplan.

Of registreer je om te kunnen reageren.