Home

Achtergrond 193 x bekeken 1 reactie

Rust na eerste quotumtransacties

Vorige week luidde de prognose aantrekkende prijzen. Die is niet uitgekomen. Het krappe aanbod leidt er niet toe dat de psychologische grens van €25,00 wordt doorbroken. Sterker nog: de prijs van koopmelk gaat juist naar beneden en noteert nu €23,75.

De stijging van de laatste weken had te maken met de redelijke handel in quotum. Kopers hapten steeds vaker toe en in de meeste gevallen werden er grote transacties gedaan. Daar is deze week een eind aangekomen.

Verkopers hebben weinig aanbod en hoeven niet zo nodig. Kopers hebben echter helemaal geen haast. Zij hebben hun eerste zaken al gedaan. Het gevolg is een rustige markt en koopmelk, die langzaam iets goedkoper wordt.

In de leasemelk is helemaal geen handel. Verhuurders houden €5,00 aan, daar wil niemand aan.

prognose:

koop en lease licht dalend tot stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Niki Groenendijk

    Ik zou graag willen weten hoe het zit met quotum als je een kleinschalige kaasmakerij hebt. Ben tevens ook zorgboerderij en ik wil graag kaas gaan maken van koemelk met de zorgclienten. Heb zelf geiten om van die melk te kazen, maar dat is tekort. Ik denk zelf aan zo'n 2 tot 3000 liter op jaarbasis aan koemelk nodig te hebben. Bij Campina konden ze me niet verder helpen en bij het productschap voor de zuivel ook niet. U wel??? alvast bedankt,
    Niki Groenendijk

Of registreer je om te kunnen reageren.