Home

Achtergrond 235 x bekeken

Rente in eurozone blijft op 4 procent

De rente in de eurozone wordt onveranderd gelaten op 4 procent.

Daarmee is het renteniveau in de vijftien eurolanden al voor de elfde achtereenvolgende maand ongewijzigd gebleven. Dat bleek na een rentevergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) vandaag in Athene.

Het rentebesluit was algemeen verwacht door analisten. De ECB heeft te kampen met een hoge inflatie, terwijl de Europese economie lijkt af te koelen. Dat beperkt de bewegingsruimte van de centrale bank. De inflatie in het eurogebied kwam in april uit op 3,3 procent. De ECB mikt op een inflatie van ongeveer 2 procent.

Analisten denken dat de rente in de eurozone later dit jaar nog wordt verlaagd. Mogelijk zegt ECB-president Jean-Claude Trichet meer over het rentebeleid van de ECB in de toelichting op het rentebesluit. De vergadering in Athene is een van de twee jaarlijkse ECB-bijeenkomsten buiten de hoofdzetel van de bank in Frankfurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.