Home

Achtergrond 187 x bekeken

PvdA: tieners controleren alcoholverkoop

De PvdA wil dat tieners landelijk kunnen worden ingezet om te controleren of winkeliers zich houden aan het verbod om aan jongeren onder de zestien jaar alcohol te verkopen.

PvdA-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester zei dat gisteren in het NOS Journaal. De Kamer debatteert vandaag over het alcoholbeleid. Vorig jaar stelde ook de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) al voor minderjarigen in te zetten als 'mystery guest'.

Zes Gelderse gemeenten, waaronder Duiven, Zevenaar en Overbetuwe, lieten vorige maand weten tieners, onder begeleiding van opsporingsambtenaren, in te willen zetten tegen illegale verkoop van alcohol door winkeliers.

Coalitiepartij PvdA kwam eerder al met het voorstel voor een landelijk verbod op het bezit van alcohol op straat voor jongeren onder de zestien jaar.

Coalitiegenoot ChristenUnie wil supermarkten belonen die ook jongeren onder de achttien jaar geen alcohol meer verkopen. Volgens ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind kunnen die winkeliers op een taart rekenen. "Zij nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.