Home

Achtergrond 182 x bekeken

Provimi profiteert van gestegen grondstofprijzen

Diervoederproducent Provimi heeft in het eerste kwartaal een vijfde meer omzet geboekt vergeleken met een jaar eerder.

Dat liet Provimi vandaag weten. De leverancier van voer voor dieren boekte een omzet van 532,5 miljoen euro tegen 444,4 miljoen euro vorig jaar. De stijging is vooral het gevolg van een verhoging van de verkoopprijzen, waarmee Provimi zijn gestegen grondstofkosten doorberekende aan zijn afnemers. Vooral granen en soja werden flink duurder.

De onderneming liet wel weten dat de marktomstandigheden in diervoeding "uitdagend'' blijven, vooral in de markt voor varkensvoer. De ontwikkeling van de grondstofprijzen blijft volgens Provimi wisselvallig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.