Home

Achtergrond 195 x bekeken 3 reacties

Prijs slachtkoeien even omhoog

Het was een vreemde week in de slachtkoeienhandel. Slachterijen konden door Koninginnedag en Hemelvaart maar drie dagen slachten en dat zette wat druk op de handel. Tegelijkertijd liep het aanbod van slachtkoeien ook terug en nam de vraag toe.
Die ontwikkeling was deze week nog niet te merken. De prijzen zijn stabiel. Maar volgende week zullen de prijzen door de kortere slachtweek alsnog kortstondig stijgen.

Dat is geen tendens. Al hebben slachterijen nog altijd moeite om vijf dagen in de week te slachten. Er komt steeds minder aanbod. Boeren zitten met het mooie weer op het land en zijn niet bezig met slachtkoeien. Dat zou de prijs wat omhoog moeten duwen. Aan de andere kant kunnen slachterijen nu geen rendement maken. Daarbij hebben de andere slachterijen wat lucht door de sluiting van Friesland Beef.

prognose:

stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.