Home

Achtergrond 193 x bekeken

Politie alert op mogelijke brandstichter op Veluwe

De politie in en rond Hoog Soeren is extra alert omdat er mogelijk een pyromaan actief is.

Sinds 2006 zijn er twintig brandjes geweest in het heidegebied rond deze plaats in de gemeente Apeldoorn, meldde de politie vandaag.
De branden vinden met name tijdens droge periodes plaats, bevestigde een woordvoerder een verhaal van die strekking van RTV Gelderland. De politie voert extra surveillances uit in het gebied. Zaterdag vond nog een kleine heidebrand plaats langs de Pomphulweg in Hoog Soeren.

De schade door de branden blijft steeds beperkt tot kleine oppervlaktes heide. "Heide vliegt doorgaans niet vanzelf in brand'', aldus een politiewoordvoerder. "Onze voorzichtige conclusie is dat iemand sinds 2006 moedwillig op diverse plekken in dit heidegebied branden sticht.'' In het onderzoek naar de branden is al eens iemand aangehouden. Maar die persoon is later in vrijheid gesteld omdat zijn betrokkenheid met de branden niet kon worden aangetoond.

Door de twintig brandjes is niemand gewond geraakt. De politie hoopt op tips van wandelaars in het gebied die een verdachte situatie aantreffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.